5 MAJ -19 MAJ 2020
Datum
Israel
Var
15 DAGAR
Varaktighet

Res till Israel och upplev den judiska kulturen – varva det historiska med det moderna
och njut av lediga soldagar i medelhavsstaden Netanya.

FLYG Avresa 5/5  … med flyg.
AVGÅNGSTID Vänligen anländ till flygplatsen minst 2 timmar före avgång.
I PRISET INGÅR Allt arrangemang enligt ovanstående program
Flygbiljett
Flygplatsskatter
Lokal guide
Del i dubbelrum
Frukost/middag dagligen
INGÅR EJ Måltidsdryck
Luncher
Drickspengar
Reseförsäkring
Avbeställningsskydd
Enkelrumstillägg
Transfer

Resans beräknade pris:

23.950: (pris beroende på USD-kursen)

Enkelrumstillägg: 7.800:-
Anmälningsavgift: 3.500:-SKR

Sista anmälningsdatum: 10 januari 2020

*Transfer med buss till och från flygplatsen kommer att ske från Värnamo till ett självkostnadspris.

*Dricks till ett pris av 105 USD/per person samlas in första kvällen vilket fördelas mellan guide, chaufför och hotellpersonal.

*Pass skall vara giltigt sex månader efter hemresa.

*Aktuell reseförsäkring samt avbeställningsskydd ansvarar resenären själv för.

Avbokning kan göras fram till och med 65 dagar före avresa. Anmälningsavgiften återbetalas ej. Därefter är det 100% avbokningskostnad.

Vi reserverar oss för prisändringar som beror på ökade flygskatter och valutaändringar. Priset är beräknat på minst 36 deltagare. Blir antalet mindre kan slutpriset justeras på grund av de gemensamma kostnaderna.

Force majeure: Försäkringsgivaren är inte ansvarig för förlust eller skada som har samband med atomkärnreaktion, krig, krigsliknande händelser, inbördeskrig, revolution, terroristattack, uppror eller åtgärd av makthavare som obehörigen tagit makten eller förstörelse genom myndighetsingripande, strejk, lockout, blockad eller liknande.

Upplev mer
Det finns möjlighet för dig som önskar att

  • få en rundtur i Jerusalem dag- alt. kvällstid [20 USD]

Ta sig runt
Vid särskilda behov kontakta Lena Inganäs.Arrangeras av
IM Reseservice

Kontakt:
Lena Inganäs, 070 – 520 50 99
lenainganas58@gmail.com

Bengt Klintenberg, 073 – 707 84 24
bengtklintan@hotmail.com

1

DAG 1

Vi lämnar Sverige och beger oss till Israel där en svensktalande guide med buss väntar och tar oss vidare till huvudstaden Jerusalem. Vi installerar oss på hotellet och förbereder oss inför morgondagens upplevelser.

2

DAG 2

Resans första upplevelse blir en vandring genom de judiska kvarteren som tar oss fram till Västra muren/klagomuren som den också kallas. Området kring muren är en helig plats både för såväl judar som muslimer. Här ges det möjlighet att lägga en skriftlig bön i sprickorna i muren.
Vi fortsätter vår vandring till utgrävningarna i Davids stad. Här hittar vi ett av de viktigaste fynden i Jerusalems historia – den 3000 år gamla staden som den såg ut när den byggdes av kung David för att ena Israels olika folk. Vi avslutar dagen med att gå till Gravkyrkan, denna kyrka är byggd på en av de två platser där man tror att Jesus begravdes.

3

DAG 3

Dagen börjar vi i Yad Vashem där vi besöker förintelsemuseet som också är Israels arkiv och forskningscentrum för hågkomsten av de 6 miljoner judar som förintades under andra världskriget. Vidare tar vi oss med buss till Israeliska parlamentsbyggnaden, Knesset. Vi går en rundvandring i det israeliska parlamentet där vi bland annat får  njuta av Marc Chagalls gobelänger som visar bibliska platser. Utanför parlamentsbyggnaden ser vi även den fem meter höga sjuarmade ljusstaken, Menoran.

4

DAG 4

Ledig dag för att på egen hand upptäcka staden Jerusalem. Vid solnedgången, när shabbat faller in, besöker vi Västra muren för att uppleva den historiens vingslag vid resterna av Herodes tempel.

5

Dag 5

Vi börjar dagen från toppen av Olivberget med helhetsöversikt av staden Jerusalem. Därifrån vandrar vi till fots ner via Palmsöndagsvägen ner mot Getsemane. På vägen passerar vi platsen Tårarnas kapell, där Jesus grät över staden. Vid foten av Olivberget befinner vi oss i Getsemane där Jesus tillsammans med sina lärjungar bad innan han togs tillfånga inför påsken. Vidare promenerar vi till Lejonporten som är en av de sju portarna i gamla staden. Därifrån fortsätter vi till fots via Dolorosa, ”Smärtan väg”. Avslutningsvis går vi ut genom Damaskusporten och till Gordons golgata, även kallad Trädgårdsgraven, där vi tillsammans delar nattvarden. Detta är den andra platsen där många tror att Jesus blev begravd.

6

Dag 6

I dag lämnar vi Jerusalem för att ta oss till historie- och naturupplevelser. Vårt första besök blir i öknen och Masadaklippan där judarna utkämpade bland de sista upproren mot den romerska ockupationsarmén. Med hjälp av linbana tar vi oss 700 meter upp till kung Herodes fästning.  Dagen fortsätter, för den som vill, med ett dopp i världens mest salthaltiga sjö och jordens lägsta punkt, Döda havet.Vidare tar vi oss till en av Israels vackraste nationalparker Ein Gedi även kallad Davids källa. På denna plats möts vi av en blandning av vacker natur, biblisk historia och djurlivet i öknen. Vi avslutar dagen med att besöka Kibbutz Almog där vi tillbringar natten.

7

Dag 7

Idag utforskar vi staden Jericho där vi får ta del av historieberättelserna om Zacceus, Elisa och Jesus. Vi besöker även ”Seeds of hope” där vi träffar Tass Saada, tidigare krypskytt för PLO och chaufför åt Yassir Arafat, för att se deras arbete för fred.
Vidare besöker vi Qassar El Yehud och Jordanfloden där det sägs att Johannes ska ha döpt Jesus. Därefter tar vi oss upp genom Västbanken till ytterligare ett paradisliknande naturreservat Sachne, även kallat Edens lustgård. Här gör vi ett stopp för att avnjuta det 28-gradiga vattnet innan vi beger oss vidare till Israels äldsta kibbutz, Degania Alef. Vi övernattar i Tiberias.

8

Dag 8

Idag upplever vi Genesarets sjö såväl som i en båt som på land. Vi börjar dagen på berget Arbel med sin bedårande utsikt över sjön. Därefter går färden vidare till Saligprisningarnas berg, platsen där Jesus höll sin bergspredikan, och senare vidare till Kapernaum. Vi besöker synagogan, Petrus hus och stannar även till vid stranden vid Gennesarets sjö för att besöka Primakapellet. Det var här Jesus mötte sina lärjungar efter uppståndelsen, samt den plats där Jesus frågade Petrus tre gånger ”Älskar du mig”. Vi åker ut med båt på Genesarets sjö där Jesus gick på vattnet men också gjorde sina fiskeunder. Under båtturen kommer vi att läsa ur bibeln när Jesus stillade stormen. Vi övernattar i Tiberias.

9

Dag 9

Ledig dag för sol, bad och att upptäcka staden Tiberias.

10

Dag 10

Denna dag tar vi oss upp på högre höjder till den syriska gränsen och därmed Golanhöjderna. På Golanhöjderna gör vi även ett studiesök på en Olivfabrik i staden Katzrin, där finns möjlighet att handla av den goda olivoljan samt hudvårdsprodukter mm. Vidare fortsätter vi norr ut till berget Bental där vi möts av en vy över Tårarnas dal och platsen där ett av slagen under sexdagarskriget utspelades 1967. Här har vi också en magnifik utsikt över Syrien och vi får lyssna till vår guide som kommer att berätta om de olika krigen som utspelats på platsen.
Längs vägen stannar vi till i en druserby där vi avnjuter Israels bästa falafel. Vi fortsätter vidare till Caesarea Filippi vilket är platsen där Petrus bekände Jesus som Messias. Vi avslutar dagen med ett besök på kibbuts Misgav Am vid den libanesiska gränsen.

11

Dag 11

Vi lämnar Tiberias för att ta oss söderut via Nazareth som är den största arabiska staden i Israel. Det är även staden där Jesus växte upp. För att vi ska få en bättre förståelse över hur det var i Nazareth under Jesu tid kommer vi därför att besöka Nazareth Village. Där får vi bland annat se hur folk klädde sig och vilka redskap de använde. Vi kommer sedan att ta oss vidare till Bebådelsekyrkan som är byggd över Maria och Josefs hem. Vidare beger vi oss till staden Haifa där vi åker upp på Carmelberget för en praktfull panoramautsikt. Uppe på berget finner vi även Bahaitemplet med dess vackra trädgårdar. Vi avslutar dagen med att ta oss vidare till resans slutdestination och staden Netanya.

12

Dag 12

Här i medelhavsstaden Netanya ges tillfälle att upptäcka staden på egen hand och njuta av sol och bad.

13

Dag 13

Vi arbetar för att få till ett studiebesök på en avsaltningsanläggning, där det framställs dricksvatten av Medelhavets saltvatten.

14

Dag 14

Ledig dag.

15

Dag 15

Hemresedag. Vi återvänder till Sverige berikade med många minnen och upplevelser.

Israel

5,0 rating
30 maj, 2019

Betyget kan bara bli fem . Att först med egna ögon, får en djupgående berättelse om förintelsens tid. Efter detta som satte djupa spår i oss, får gå i Jesus fotspår. I ett land som man bara bli förundran av att få vara med om. Du får dessutom en rättvis information om landet Israel som du, inte får hemma i tv soffan. Med bibeln , Bengt, Lena och Stefan som guidade oss igenom på ett föredömligt sätt. Rekommenderar jag följ med till Israel.

Anders Magnusson