Res till Israel och upplev den judiska kulturen – varva det historiska med det moderna
och njut av lediga soldagar i medelhavsstaden Netanya.
FLYG
Avresa 11/5 … med flyg.
AVGÅNGSTID

Göteborg 10.55  Tel Aviv 19.05

Tel Aviv   10.05  Göteborg 17.05

Vänligen anländ till flygplatsen minst 2 timmar före avgång.
I PRISET INGÅR

Allt arrangemang
Biljetter
Flygplatsskatter
Lokal guide
Del i dubbelrum
Frukost/middag dagligen
INGÅR EJ
Måltidsdryck
Luncher
Drickspengar
Reseförsäkring
Avbeställningsskydd
Enkelrumstillägg
Transfer
Resans beräknade pris:
Ca. 22.700 SKR (pris beroende på USD-kursen

Enkelrumstillägg: 7.800:- SKR
Anmälningsavgift: 3.500:-SKR  (Avgift betalas när vi vet att resan kan genomföras)
Sista anmälningsdatum: 10 Januari 2021
*Transfer med buss till och från flygplatsen kommer att ske från Värnamo till ett självkostnadspris.
*Dricks till ett pris av 100 USD/per person samlas in första kvällen vilket fördelas mellan guide, chaufför och hotellpersonal.
*Pass skall vara giltigt sex månader efter hemresa.
*Aktuell reseförsäkring samt avbeställningsskydd ansvarar resenären själv för.
Avbokning kan göras fram till och med 65 dagar före avresa. Anmälningsavgiften återbetalas ej. Därefter är det 100% avbokningskostnad.
Vi reserverar oss för prisändringar som beror på ökade flygskatter och valutaändringar. Priset är beräknat på minst 36 deltagare. Blir antalet mindre kan slutpriset justeras på grund av de gemensamma kostnaderna.
Force majeure: Försäkringsgivaren är inte ansvarig för förlust eller skada som har samband med atomkärnreaktion, krig, krigsliknande händelser, inbördeskrig, revolution, terroristattack, uppror eller åtgärd av makthavare som obehörigen tagit makten eller förstörelse genom myndighetsingripande, strejk, lockout, blockad eller liknande.
Upplev mer
Det finns möjlighet för dig som önskar att få en rundtur i Jerusalem kvällstid [22 USD]
Vid särskilda behov kontakta Lena Inganäs.

Arrangeras av
IM Reseservice
Kontakt:
Lena Inganäs, 070 – 520 50 99
lenainganas58@gmail.com
Bengt Klintenberg, 073 – 707 84 24
bengtklintan@hotmail.com
Urban Klintenberg, 070 – 454 66 15
uklintenberg@gmail.com

1

DAG 1


Vi flyger från Landvetter till Tel Aviv där en svensktalande guide med buss väntar och tar oss vidare till Israels huvudstad, Jerusalem. Vi installerar oss på hotellet och förbereder oss inför morgondagens upplevelser.
2

DAG 2


Resans första sevärdhet blir toppen av Olivberget och dess utsikt över  staden Jerusalem. Därifrån vandrar vi till fots ner via Palmsöndagsvägen ner mot Getsemane. På vägen passerar vi platsen, Tårarnas kapell, där Jesus grät över Jerusalem. Vid foten av Olivberget befinner vi oss i Getsemane där Jesus tillsammans med sina lärjungar bad innan han togs till fånga in för påsken. Efter vistelsen i Getsemane beger vi oss mot  Yad Vashem, där vi besöker förintelsemuseet, som också är Israelsarkiv och forskningscentrum för hågkomsten av de sex miljoner judar som förintades under andra världskriget. Dagens sista besök är den sjuarmade ljusstaken, Menoran, där vi även kan skymta, på avstånd,  det israeliska parlamentet, Knesset.
3

DAG 3


Vi börjar meden vandring i Gamla stan och går en bit på muren som sträcker sig runt den gamla stadskärnan. Vidare fortsätter vi gå genom de judiska kvarteren mot Västra muren eller Klagomuren som den också kallas. Här ges det möjlighet att lägga en skriftlig bön i sprickorna i muren. Vi fortsätter vår vandring till utgrävningarna i Davids stad. Här hittar vi ett av de viktigaste fynden i Jerusalems historia – den 3000 år gamla staden som den såg ut när den byggdes av kung David för att ena Israels olika folk. Innan vi avslutar dagen beger vi oss till Gravkyrkan. Denna kyrka är byggd på en av de två platser där man tror att Jesus begravdes. Vi avslutar dagen med att gå ut genom Damaskusporten och till Gordons Golgata, även kallad Trädgårdsgraven, där vi tillsammans delar nattvarden. Detta är andra platsen där många tror att Jesus blev begravd.
4

DAG 4


Ledig dag för att på egen hand upptäcka staden. Vid solnedgången, då shabbat infaller, besöker vi Västra muren för att uppleva historiens vingslag vid resterna av Herodes tempel.
5

Dag 5


I dag lämnar vi Jerusalem för att ta oss till historie- och naturupplevelser. Vårt första besök blir till öknen och Masadaklippan där judarna utkämpade bland de sista upproren mot den romerska ockupationsarmén. Med hjälp av linbana tar vi oss 700 meter upp till kung Herodes fästning. Vidare tar vi oss till en av Israels vackraste nationalparker, Ein Gedi även kallad Davids källa. På denna plats möts vi av en blandning av vacker natur, biblisk historia och djurlivet i öknen. Dagen fortsätter, för den som vill, med ett dopp i världens mest salthaltiga sjö och jordens lägsta punkt, Döda havet. Vi avslutar dagen med att besöka Kibbutz Almog där vi tillbringar natten.
6

Dag 6

Idag utforskar vi staden Jericho där vi får ta del av historieberättelserna om Zacceus, Elisa och Jesus.Vidare besöker vi Qassar El Yehud och Jordanfloden där det sägs att Johannes ska ha döpt Jesus. Därefter tar vi oss upp genom Västbanken till ytterligare ett paradisliknande naturreservat Sachne, även kallat Edens lustgård. Här gör vi ett stopp för att avnjuta det 28-gradiga vattnet innan vi beger oss vidare till Israels äldsta kibbutz, Degania Alef. Vi övernattar i Tiberias

7

Dag 7


Idag upplever vi Genesarets sjö såväl som i en båt som på land. Vi börjar dagen på berget Arbel med sin bedårande utsikt över sjön. Vidare tar vi oss till staden Safed som är den tredje heligaste staden i judendomen efter Jerusalem och Hebron. I staden har flera militära slag och terrordåd ägt rum, här kommer vi till fots att vandra runt och se oss omkring i de smala konstgränderna. Därefter går färden vidare till Saligprisningarnas berg, platsen där Jesus höll sin bergspredikan, för att sedan åka till Kapernaum. Vi besöker synagogan, Petrus hus och stannar även till vid stranden vid Gennesarets sjö för att besöka Primakapellet. Det var här Jesus mötte sina lärjungar efter uppståndelsen, samt den plats där Jesus frågade Petrus tre gånger ”Älskar du mig”. Vi åker ut på Genesarets sjö där Jesus gick på vattnet men också gjorde sina fiskeunder. Under båtturen kommer vi att läsa ur bibeln när Jesus stillade stormen. Vi övernattar i Tiberias.
8

Dag 8


Ledig dag för sol, bad och att upptäcka staden Tiberias.
9

Dag 9


Denna dag tar vi oss upp på högre höjder till den syriska gränsen och därmed Golanhöjderna. På Golanhöjderna gör vi även ett studiesök på en Olivfabrik i staden Katzrin, där finns möjlighet att handla av den goda olivoljan samt hudvårdsprodukter mm. Vidare fortsätter vi norrut till berget Bental där vi möts av en vy över Tårarnas dal och platsen där ett av slagen under  sexdagarskriget ägde rum  1967. Här har vi också en magnifik  utsikt över Syrien och vi får lyssna till vår guide som kommer att berätta om de olika krigen som utspelats på platsen.
Längs vägen stannar vi till i en druserby där vi avnjuter Israels bästa falafel. Vi fortsätter vidare till Caesarea Filippi, vilket är platsen där Petrus bekände Jesus som Messias. Vi avslutar dagen med ett besök på kibbutz  Misgav Am vid den libanesiska gränsen.
10

Dag 10


Vi lämnar Tiberias för att ta oss söderut via Nazareth som är den största arabiska staden i Israel. Det är även staden där Jesus växte upp. För att vi ska få en bättre förståelse över hur det var i Nazareth under Jesu tid kommer vi därför att besöka Nazareth Village. Där får vi bland annat se hur folk klädde sig och vilka redskap de använde. Vi kommer sedan att ta oss vidare till Bebådelsekyrkan som är byggd över Maria och Josefs hem. Vidare beger vi oss till staden Haifa där vi åker upp på Carmelberget för en praktfull panoramautsikt. Uppe på berget finner vi även Bahaitemplet med dess vackra trädgårdar. Vi avslutar dagen med att ta oss vidare till resans slutdestination och staden Netanya.
11

Dag 11-13


Tre fridagar i den vackra medelhavsstaden, Netanya. Här kopplar vi av med sol och bad.]
13

Dag 13


Hemresedag. Vi återvänder till Sverige berikade med många minnen och upplevelser.

Recensioner

Det finns inga recensioner ännu.

Lämna en recension

Betyg